Wij gaan weer open!

Na een lange periode van wachten op letterlijk “groen” licht en hard werken aan een goed plan kunnen we mededelen dat wij weer open gaan! Vanaf 1 juni openen wij onze deuren weer voor bezoekers. Dit gaat wel op een iets andere wijze dan voorheen.

Boek vooraf je bezoek

  • Om te voorkomen dat er teveel bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn in de tuin, werken wij vanaf nu uitsluitend met online ticketverkoop en tijdsloten.
  • Ter voorbereiding op je bezoek aan Trompenburg ga je naar ons online ticketing systeem. De versie met tijdsloten erin verwerkt zal naar verwachting 30 mei live gaan. Houd onze berichten op Facebook en Instagram in de gaten!
  • Hier kies je een datum en een tijdslot. Vervolgens geef je aan of je tevens een kaartje wilt kopen of dat je in het bezit bent van bijvoorbeeld een jaarwandelkaart, Rotterdampas- of Museumjaarkaart etc. Daarna kies je eventuele extra’s en rond je de boeking af.
  • Bij het bezoek aan Trompenburg neem je de bevestiging van het gereserveerde tijdslot mee evenals je e-ticket en/of je jaarwandelkaart, Rotterdampas/Museumjaarkaart etc. zodat we die ter plaatse kunnen scannen.
  • Op deze manier blijft er steeds genoeg ruimte in de tuin.
  • Klik op deze link om direct naar ons online ticketing systeem te gaan.
  • Het Theehuis gaat eveneens open op reservering en voor afhalen. Bovendien is het terras verruimd. Bekijk de actuele informatie hier.
  • Lukt het écht niet om via de website te boeken? Neem dan contact op met ons via tuin@trompenburg.nl.

Aangepaste openingstijden

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om de zomer te vieren in Trompenburg, hebben wij onze openingstijden verruimd. Deze zijn nu als volgt:

maandag: 11.00 uur tot 17.00 uur
dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 uur tot 17.00 uur
zaterdag en zondag: 09.00 uur tot 17.00 uur

Tweede Pinksterdag gaan wij om 9.00 uur open.

De afgelopen periode kregen we regelmatig de vraag: Waarom is Trompenburg niet open? Trompenburg een museum en valt in de categorie (dieren)parken die vanuit de overheid moesten sluiten. In overleg met de Veiligheidsregio hebben we een plan opgesteld waarmee wij ervan overtuigd zijn de veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers optimaal te kunnen garanderen, en iedereen te laten genieten van al het moois dat Trompenburg te bieden heeft. Wel hebben we hierbij uiteraard ook de medewerking nodig van onze bezoekers, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat het fijn en veilig vertoeven is in de tuin.

Uiteraard was de verplichte sluiting ook voor ons een flinke financiële tegenvaller. Bovendien vragen de nieuwe maatregelen ook weer om investeringen, bijvoorbeeld ten aanzien van online ticketverkoop. Draag je Trompenburg een warm hart toe, en wil je ons helpen dit unieke groene erfgoed te onderhouden? Bij de reservering van een online tijdslot en evt. het kopen van een online ticket wordt de optie aangeboden ons extra te steunen met een donatie. Een andere manier om ons te steunen is bijvoorbeeld het afhuren van Tuin Perenhof voor een inspirerende (en veilige) bijeenkomst in het groen. Ook daarmee steun je ons! Wil je ons structureler steunen? Kijk dan hier voor meer informatie en word één van onze vrienden. Zowel je bezoek als eventuele extra steun wordt door ons zéér gewaardeerd.

Tot gauw in Trompenburg!