Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

25 & 26 sept – HERFSTFAIR planten en oogstmarkt

25 september 2021 10:00 - 26 september 2021 17:00

Voor een bezoek aan de Herfstfair hoeft u geen tijdslot te reserveren en geen Corona-Check app QR-code te laten scannen. Trompenburg Tuinen is een doorstroomlocatie en een geregistreerd museum. Daar geldt het volgende:

Voor doorstroomlocaties zoals musea worden vanaf 25 september alle toegangsbeperkende maatregelen opgeheven. Dat wil zeggen: de 1,5 meter afstand is niet langer verplicht in het museum, ook niet bij eventuele evenementen. Voor musea geldt bovendien dat er geen coronatoegangsbewijzen worden gevraagd.

In het weekend van 25 en 26 september staat Trompenburg in het teken van onze planten en oogstmarkt. In de sfeervolle groene omgeving van de tuin verkopen meerdere kwekers hun mooiste collectie (herfst)planten en pompoenen. Het uitgangspunt is dat er duurzaam, natuurgetrouw en/of biologisch gekweekt wordt. Daarnaast vindt u verschillende lokale standhouders met oogstproducten zoals olijfolie, jam en honing, maar bijvoorbeeld ook kwalitatief tuingereedschap. Traditiegetrouw zijn er een aantal kramen met porselein en vazen, kleding en sieraden. De volledige standhouderslijst kunt u hieronder bekijken.

Laat u lekker gidsen
Tijdens de Herfstfair staan meerdere rondleidingen gepland. Wanneer u klaar bent met uw inkopen op de planten- en oogstmarkt neemt de rondleider u graag mee om het intreden van de herfst in Trompenburg te bekijken. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en is alleen met reservering. €4,50 per persoon. Klik op de knop hieronder om te reserveren:

Ook is het mogelijk om een exclusieve rondleiding mét workshop te volgen in het voedselbos ‘De Overtuin’. Cooperatie Ondergrond neemt je ruim 2 uur mee en dompelt je onder in dit natuurlijke bosecosysteem en leert je alle geheimen over deze alternatieve vorm van landbouw. Klik hieronder om een kaart te kopen:

Neem een tas en pinpas mee
Help mee om het gebruik van plastic te verminderen en neem een goede boodschappentas of doos mee naar de fair. Trompenburg heeft een aantal ‘winkelmandjes’ en kruiwagens te leen op verzoek. Hiermee vervoert u de planten gemakkelijk naar uw auto of fiets. Toch een doosje nodig? Geen probleem: in het entreegebouw verkopen wij doosjes van recyclebaar karton.

Wist u dat vrijwel alle standhouders een mobiel pinapparaat hebben? U hoeft dus geen contant geld mee te nemen. Ook in het entreegebouw en in het Theehuis kunt u pinnen. Er is geen pinapparaat in de buurt van Trompenburg.

Bereikbaarheid:
Woont u niet op loop- of fietsafstand? In het weekend kunt u gratis voor de deur van Trompenburg parkeren. Parkeerplaats vol? Rij naar naastgelegen parkeerplaats van het Excelsior stadion. Ook daar parkeert u gratis in het weekend.

Omcirkel de Herfstfair in uw agenda
Zaterdag 25 en zondag 26 september
10:00 tot 17:00 uur
De normale entreeprijzen gelden. Een dagkaart kost €9,95 per persoon en kan aan de kassa gekocht worden of online. Met een Museumkaart, Rotterdampas en Jaarwandelkaart heeft u altijd gratis toegang.

Gegevens

Begin:
25 september 2021 10:00
Einde:
26 september 2021 17:00
Site:
trompenburg.nl/activiteiten

Locatie

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
Rotterdam, 3062NX Nederland
+ Google Maps
Telefoon
010-2330166

Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Gegevens

Begin:
25 september 2021 10:00
Einde:
26 september 2021 17:00
Site:
trompenburg.nl/activiteiten

Locatie

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
Rotterdam, 3062NX Nederland
+ Google Maps
Telefoon
010-2330166

Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum