Laden Evenementen

« Alle evenementen

3 nov – Eikenwandeling – Deel II: vruchten van de eik

3 november 11:30 - 13:00

- €6

Eikenwandeling bloemen en vruchten

Deel II: de vruchten van de eik

Tijdens de eerste wandeling in het voorjaar maakten de deelnemers kennis met de bloeiwijze van eiken. Voor de meeste deelnemers was dat een ontdekking. In het voorjaar trekken immers andere voorjaarsbloeiers, zoals bijvoorbeeld de Rhododendron met zijn opvallende bloemen onze aandacht. De bloeiwijze van eiken en ook andere bomen  zijn vaak minder opvallend.

Na bevruchting in het voorjaar ontstaan de vruchten van de eik: de eikels. Anders dan de bloeiwijze zijn eikels bij velen wel bekend. In deze tweede en laatste wandeling lopen we de zelfde route langs de verschillende eiken en gaan op zoek naar de eikels van deze bomen. Ook nu is deze wandeling een kennismaking met de uitgebreide eikencollectie van Trompenburg.  In deze periode zijn op eikels en bladeren van de eiken soms vreemde uitgroeisels te zien. Dit zijn gallen veroorzaakt door galwespen, uitleg wordt gegeven over deze bijzondere insecten en hun leefwijzen.

Zoals beloofd bij de eerste wandeling zal het ook een speurtocht worden, want aan de verschillende eikels herkent men de eik. Kinderen kunnen een (eier)doosje meenemen om de verschillende eikels te verzamelen. Thuis kunnen ze ermee knutselen en bijvoorbeeld dieren maken met de eikels en tandenstokers.

Wanneer:
Zondag 3 november
Start om 11:30 en om 13:00 uur
Duur 1 tot 1,5 uur

Deelname is €6,- p.p. excl. reguliere entree voor de tuin
Ook geschikt voor kinderen, daarvoor hoeft geen kaartje voor de wandeling gekocht worden, alleen normale entree voor de tuin.

Gegevens

Datum:
3 november
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
€6

Locatie

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
Rotterdam, 3062NX Nederland
Telefoon
010-2330166

Gegevens

Datum:
3 november
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
€6

Locatie

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
Rotterdam, 3062NX Nederland
Telefoon
010-2330166