Foto & Filmshoots

Trompenburg Tuinen & Arboretum leent zich uitstekend voor foto en filmshoots in een botanische setting. Wij maken een onderscheid tussen bruiloftshoots, commerciële film/fotoshoots en particuliere fotografie.

De collectie, tuinen en woestijnkas van Trompenburg Tuinen & Arboretum worden vaak gebruikt als decor in commerciële foto, filmshoots en modereportages, reclamefilms. Je dient de shoots van te voren te reserveren via reserveren@trompenburg.nl.

Onaangekondigde foto- of filmshoots worden geweigerd of achteraf alsnog in rekening gebracht. Prijzen zijn inclusief begeleiding door een medewerker van Trompenburg en excl. eventuele catering.

Bij publicatie verzoeken wij om vermelding van Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Kosten:  € 750,- ex. BTW per dag (€ 375,- ex. BTW voor een halve dag).

Bruiloftshoot

I.v.m. de aangepaste Covid-19 maatregelen geldt per 14 Oktober ’20:

 • Er zijn maximaal 4 personen voor een bruiloftshoot toegestaan.
 • Stuur ons eerst een e-mail, reserveer na bevestiging een tijdslot.
  tuin@trompenburg.nl of bel 010-233 01 66.

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een geliefde plek om te trouwen of bruidsfoto’s te maken. Bij mooi weer kun je buiten in de tuin terecht en bij slecht weer biedt de kas een warme mooie botanische achtergrond.

Bruiloftshoots zonder verhuurreservering: kunnen dagelijks alleen georganiseerd worden van 10.00-12.00 uur.

Buiten deze tijden is een reservering verplicht!

Bruiloftshoots met reservering:
Stel ons vóóraf op de hoogte van je wens om te komen voor een bruiloftshoot via tuin@trompenburg.nl of telefonisch op 010 – 233 01 66. Geef hierbij aan wanneer (datum & tijd) je wilt komen en hoe groot het gezelschap zal zijn. Vermeld ook je eigen contactgegevens en die van je fotograaf. Tijdens de shoot kan een van onze medewerkers zo nu en dan langskomen om te kijken of alles rondom de fotoshoot goed verloopt. 

Kosten: entreeprijs per persoon (met Museumkaart & Rotterdampas gratis toegang), zie hier voor actuele prijzen.

Een donatie wordt daarnaast zeer op prijs gesteld voor het behoud van de tuin.
Dit kan ter plaatse contant of met een tikkie.

Tijd: binnen openingstijden, zie https://www.trompenburg.nl/bezoek/tijden-prijzen/ en men moet uiterlijk om 16.00 uur binnen zijn.

Pers foto/filmshoots

Ben je journalist of blogger en wil je fotograferen of filmen? Wil je opnames maken in Trompenburg of een van onze medewerkers interviewen? Neem contact op met marketing@trompenburg.nl, dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen.

Spelregels tijdens foto/filmshoots:

 • Het is verboden om in de kassen of tuinen buiten de paden te treden. Ook voor het opzetten van lichten of statieven is het niet de bedoeling dat je tussen de planten gaat staan. Ook op plaatsen waar schijnbaar niets groeit, kan iets onder de grond zitten.
 • Trompenburg is als tuin en museum 7 dagen per week geopend voor bezoekers, zij mogen geen hinder ondervinden van de film/fotoshoots. Houdt er rekening mee dat het in de kassen krap kan zijn en dat i.v.m. het Covid-19 virus er altijd 1,5 meter afstand in acht genomen moet worden.
 • Aanwijzingen van personeel dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.
 • Bij publicatie verzoeken wij om vermelding van Trompenburg Tuinen & Arboretum.
 • Fotoshoots kunnen alleen plaatsvinden binnen openingstijden van Trompenburg, zie https://www.trompenburg.nl/bezoek/tijden-prijzen/
 • Aanwijzingen van personeel dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.
 • Bij publicatie verzoeken wij om vermelding van Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Naast bovenstaande regels gelden uiteraard tijdens alle shoots ook onze huisregels en algemene voorwaarden.

Drones zijn alleen op vertoon van een geldig brevet toegestaan. Zie evt ook deze link voor details.