Veelgestelde vragen

Gelegenheidsfotografie (bruiloft, verloving, henna, gezin) kost € 125,- incl. entree voor 4 personen. Elke persoon extra kost de normale entreeprijs. U krijgt daarbij een cadeaubon voor 2 personen om de tuin een jaar later weer te bezoeken. Reserveren kan alleen via e-mail: tuin@trompenburg.nl

Aangeschafte tickets kunnen niet worden gerestitueerd. Ook niet wanneer blijkt dat iemand een Museumkaart of Rotterdampas heeft.

Nee, helaas mogen wij deze kaart niet accepteren. Er is alleen gratis toegang met de Museumkaart of Rotterdampas.

Goede Vrijdag, 1e Paasdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e Pinksterdag, 2e Pinksterdag, 5 mei en Nieuwjaarsdag is Trompenburg geopend. Op de overige feestdagen zijn de tuinen gesloten.

Ja, je ticket geeft toegang tot alles in Trompenburg inclusief het Voedselbos. Voor het Voedselbos is wel nog een extra scanticket nodig, die je ontvangt op verzoek bij de entree.

Nee helaas niet. Alleen geleidehonden worden toegelaten.

Ja, dat mag, mits de fotograaf een brevet heeft om een drone te mogen gebruiken.

Nee momenteel hanteren we geen kortingen voor groepen.

Voor groepsreserveringen kunt u het beste contact met ons opnemen via 010-2330166. Je kunt ook mailen naar tuin@trompenburg.nl.

Ja, we hebben 3 rolstoelen gratis te leen. Stuur hiervoor een mail naar tuin@trompenburg.nl.

Grenzend aan Trompenburg bevindt zich een gemeente parkeerplaats. Hier gelden 7 dagen per week parkeerkosten voor (parkeerzone 634). Je kan ook parkeren in de wijk of of in De esch (volg de borden P4) of in de parkeergarage van de Erasmus Universiteit aan de Burgemeester Oudlaan. Er is een openbare, mindervalide parkeerplek beschikbaar voor de deur.

Voor boekingen van schoolbezoeken en kinderdagverblijven bel je met Trompenburg op 010-2330166. E-mailen mag natuurlijk ook: reserveren@trompenburg.nl.

Dit hangt van de auteur van de foto, en de publicatie af. Mail ons even een link naar de betreffende foto, en vertel er even bij waarvoor de foto gebruikt gaat worden.

In verband met de beperkte beschikbaarheid van onze gidsen kun je dit het beste meer dan 1 week van tevoren met ons afstemmen.

  • Wij gebruiken je e-mailadres om je ticket(s) toe te sturen.
  • Als je je hebt aangemeld voor die nieuwsbrief, word je hiervoor ingeschreven. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.
  • Je ontvangt per e-mail noodzakelijke en/of relevante informatie die van toepassing is op je bezoek. Denk hierbij aan informatie in geval van calamiteiten of bijvoorbeeld gewijzigd parkeeradvies.
  • Na je bezoek ontvang je eenmalig een (anoniem en vrijblijvend) bezoekersonderzoek per e-mail.