Laden Evenementen

« Alle evenementen

20 okt – Japanse Esdoorns ‘Momijigari’- themawandeling met gids

20 oktober 11:30 - 13:00

- €6

Momijigari: eeuwenoude Japanse traditie van ‘esdoornjacht’

Een themawandeling met rondleider

We verwelkomen een kleurrijke herfst in Trompenburg. In Japan is momijigari, vrij vertaald ‘esdoornjacht’, het rituele uitstapje naar de bergbossen om de herfstkleuren te bewonderen. Japanse esdoorns worden beschouwd als symbool van de naderende herfst.

Japanse esdoorns (Acer palmatum en Acer japonicum) zijn kleine bomen met sierlijke groeiwijze en waaiervormige kroon, opmerkelijke zaden met ‘vleugeltjes’ – en een schitterende herfstverkleuring. De bladeren van de Japanse esdoorn zijn handvormig en gelobd (7 tot 11 lobben, soms diep ingesneden) en hebben een onregelmatig gezaagde rand. De bladeren verkleuren in de herfst naar allerlei warme tinten: geel, oranjebruin, scharlakenrood of paarsrood.

We leiden jullie rond langs onze mooie verzameling van Japanse esdoorns. We kijken naar de prachtige goudgele bladeren en rijpe vruchten van de Japanse notenboom (vrouwelijke bomen), want Ginkgo biloba hoort ook bij het Japanse momijigari ritueel.

De rode herfstbladeren tonen aan dat het leven cyclisch is, steeds opnieuw begint. Melancholiek, maar geruststellend. Laat ons inspireren door deze gedachte en genieten van de herfstpracht.

Wanneer:
Zondag 20 oktober
Start om 11:30 en om 13:00 uur

Kosten:
Deelname is €6,- p.p. excl. reguliere entree voor de tuin.
Entree is altijd gratis met Museumkaart, Rotterdampas of jaarwandelkaart.

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
€6

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
€6