Corona update (per 6 november)

Kom genieten in Trompenburg Tuinen & Arboretum.
Voor doorstroomlocaties gelden de volgende regels: Reserveer een tijdslot: Dit kan online of ter plaatse (onze tijdsloten bieden voldoende capaciteit dus ook een spontaan bezoek is mogelijk). Om de tuin te bezoeken geldt geen Corona-Toegangsbewijs of mondkapjesplicht.
Als u binnen wilt plaatsnemen in onze horeca of op het terras bij onze horeca moeten wij wel uw Corona QR-code scannen. In de winkel is een mondkapje wel verplicht.
Let op: per 1 november sluiten we om 16.00 uur.

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is met maar liefst 8 hectare (!) een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

Cards only

In Trompenburg Tuinen & Arboretum werken wij uitsluitend met PIN en creditcards. Er is geen contant geld aanwezig.

Activiteiten agenda

 • 1 Nov t/m 28 Nov – Expositie ‘Mandala’s’ door Wilma Eras

  Van 1 t/m 28 November toont Wilma Eras haar mandala’s in het entreegebouw van Trompenburg. Voor het mandalatekenen kan je alles gebruiken wat je inspireert, maar uiteraard laat Wilma zich inspir...

  1 november 10:00 - 28 november 16:00
 • 10, 11 & 12 Dec – KERSTMARKT 2021

  Save the date! Op 10, 11 en 12 December vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg opnieuw het decor voor een intieme kerstmarkt waar we jong en oud verrassen met een magische beleving....

  10 december 10:00 - 12 december 16:00
 • 10 Dec – Start verkoop Kerstgroen

  Op vrijdag 10 December tijdens de Kerstmarkt start de verkoop van het kerstgroen in Trompenburg. Dit kraakverse groen komt rechtstreeks uit onze eigen botanische tuinen, wat het heel duurzaam maakt. H...

  10 december 10:00 - 16:00
 • 11 & 12 Dec – rondleiding met proeverij door het voedselbos ‘De Overtuin’

  Op zaterdag 11 en zondag 12 December, tijdens de Kerstmarkt, geven de groene experts van Coöperatie Ondergrond uitgebreide rondleidingen door ons voedselbos ‘De Overtuin’, gevolgd door ee...

  11 december 10:00 - 12 december 16:00
 • 6 t/m 23 januari 2022 Pop-up Restaurant de Maaltuin; Winterwonderland

  Kom vanaf 6 januari dineren in een prachtig uitgelichte tuin! Ga mee op een betoverende winterwandeling door Rotterdam’s mooiste groene plek. In de door kunstenaars uitgelichte botanische tuin v...

  6 januari 2022 - 23 januari 2022

Meer dan alleen een tuin

Trompenburg is prachtig wandelen voor het hele gezin. U kunt hier het hele jaar door genieten, verbazen en ontdekken. Ieder seizoen tovert weer een ander natuurschoon tevoorschijn.

Trompenburg is meer dan alleen tuin. Zo hebben wij een Woestijnkas met een bijzondere collectie succulenten. Er is een gezellig theehuis met terras voor koffie of lunch, een volière, en In het entreegebouw kunt u een boek of tijdschift lezen, of rondkijken in de winkel met wisselende tuingerelateerde artikelen. Het gehele jaar zijn er zondagmiddagwandelingen met gids, workshops en lezingen. En natuurlijk hebben wij ieder jaar de vier sfeervolle grote evenementen: Eenjarigenverkoop, Voorjaarsplantendagen, Herfstfair en de Kerstmarkt.

In 2018 is het Voedselbos De Overtuin geopend. Dit is een door mensen ontworpen ecosysteem, gebaseerd op ecologische principes van een natuurlijk bos. In de Overtuin kunt u wandelend leren over dit ecosysteem.

Voor kinderen
Voor kinderen zijn er o.a. speurtochten en tijdens de vakanties veelal een thema-activiteit.

Collectie

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een museum met een levende collectie. Hier vindt u een zeer bijzondere collectie bomen, vaste planten, bollen en knollen. De collectie Quercus (eiken), Fagus (beuken), Ilex (hulst) en Hosta behoren tot de collecties van de NPC (Nederlandse Plantencollecties). Onze collectie is ook te vinden online via deze link. Zoek je een specifieke boom of plant? Neem dan eens een kijkje in onze collectie online.

Wandelen met of zonder gids

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige tuin om een rustige, ontspannen en inspirerende wandeling in te maken. U kunt aan de hand van de geschreven wandelingen  op papier een route door de tuin lopen. Deze is verkrijgbaar in de Tuinwinkel. Om meer te weten te komen over de planten en hun oorsprong raden wij u aan eens een keer mee te wandelen met een van onze gidsen. Het aanbod van de wandelingen met gids vindt u onder het kopje Agenda. Deze wandelingen zijn ook op andere dagen te boeken voor groepen.