Let op!

Van maandag 5 december t/m donderdag 8 december zijn wij volop bezig met de voorbereidingen van de Kerstmarkt. Dit betekent dat het in sommige delen minder rustig is en er volop gewerkt wordt. Excuses voor het ongemak.

Let er ook op dat de Kerstmarkt vrijdag 9 december pas om 12:00 uur begint. De tuin is tot 12:00 uur gesloten voor bezoek.

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bloembollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam in de wijk Kralingen en is met maar liefst 8 hectare oppervlakte een ware ontdekking voor rustzoekers en groenliefhebbers vanuit binnen en buiten de stad. De tuin is enorm divers; je vindt er traditionele tuinen in Engelse stijl maar ook een modern voedselbos in ontwikkeling en een fotogenieke woestijnkas. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. We zijn sinds enkele jaren een geregistreerd museum.
Trompenburg kent een rijke historie. De eerste aanleg van deze historische buitenplaats vond ca. 200 jaar geleden plaats toen het nog moerasgrond was. Eerst in privébezit, maar sinds 1958 als Stichting om het voortbestaan te garanderen.

Cards only

In Trompenburg Tuinen & Arboretum werken wij uitsluitend met PIN en creditcards. Er is geen contant geld aanwezig.

Activiteiten agenda

 • 4 Dec – themawandeling met gids ‘Hulst’

  Hulst Themawandeling met rondleider Hulst is met name bekend door het gebruik in kerststukjes, maar er zijn zoveel meer soorten hulst dan enkel deze. In Trompenburg Tuinen & Arboretum staat

  4 december 11:30 - 13:00
 • 9, 10 & 11 Dec – Groene Kerstmarkt

  9, 10, & 11 December 2022 Groene Kerstmarkt Verantwoord (work)shoppen in Trompenburg Drie dagen lang vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg het decor voor een intieme kerstmarkt...

  9 december 12:00 - 11 december 17:00
 • 18 Dec – guided tours through foodforest ‘De Overtuin’ (Engelstalig)

  ‘The Overtuin’ Food Forest is a natural oasis in the middle of Rotterdam. Part of Trompenburg Tuinen & Arboretum, this food forest is designed and managed by Coöperatie Ondergrond. Th...

  18 december 14:00

Meer dan alleen een tuin

Trompenburg is prachtig wandelen voor het hele gezin. U kunt hier het hele jaar door genieten, verbazen en ontdekken. Ieder seizoen tovert weer een ander natuurschoon tevoorschijn.

Trompenburg is meer dan alleen tuin. Zo hebben wij een Woestijnkas met een bijzondere collectie succulenten. Er is een gezellig theehuis met terras voor koffie of lunch, een volière, en In het entreegebouw kunt u een boek of tijdschift lezen, of rondkijken in de winkel met wisselende tuingerelateerde artikelen. Het gehele jaar zijn er zondagmiddagwandelingen met gids, workshops en lezingen. En natuurlijk hebben wij ieder jaar de vier sfeervolle grote evenementen: Eenjarigenverkoop, Voorjaarsplantendagen, Herfstfair en de Kerstmarkt.

In 2018 is het Voedselbos De Overtuin geopend. Dit is een door mensen ontworpen ecosysteem, gebaseerd op ecologische principes van een natuurlijk bos. In de Overtuin kunt u wandelend leren over dit ecosysteem.

Voor kinderen
Voor kinderen zijn er tijdens de vakanties o.a. speurtochten en thema-activiteiten.

Collectie

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een museum met een levende collectie. Hier vindt u een zeer bijzondere collectie bomen, vaste planten, bollen en knollen. De collectie Quercus (eiken), Fagus (beuken), Ilex (hulst) en Hosta behoren tot de collecties van de NPC (Nederlandse Plantencollecties). Onze collectie is ook te vinden online via deze link. Zoek je een specifieke boom of plant? Neem dan eens een kijkje in onze collectie online.

Wandelen met of zonder gids

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige tuin om een rustige, ontspannen en inspirerende wandeling in te maken. U kunt aan de hand van de geschreven wandelingen  op papier een route door de tuin lopen. Deze is verkrijgbaar in de Tuinwinkel. Om meer te weten te komen over de planten en hun oorsprong raden wij u aan eens een keer mee te wandelen met een van onze gidsen. Het aanbod van de wandelingen met gids vindt u onder het kopje ‘activiteiten‘.