Openstaande vrijwillige vacature voor:

Vrijwilliger kinderactiviteiten

Kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de natuur vinden we belangrijk. Om ons hierbij te helpen zoeken we vrijwilligers! 

Wat ga jij doen? 

In voorgaande jaren is er al veel aandacht geweest voor de jongste bezoekers van Trompenburg. O.a. in samenwerking met het Jeugd Vakantiepaspoort maar ook binnen onze eigen programmering, met positieve resultaten en feedback tot gevolg. In 2021 is het thema Biodiversiteit de rode draad in ons programma, binnen dit thema willen we voor kinderen leuke, groene activiteiten ontwikkelen om kinderen (basisschoolleeftijd) spelenderwijs te leren over de natuurBij het voorbereiden en uitvoeren van deze activiteiten kunnen wij hulp gebruiken.   

De werkzaamheden betreffen nooit meer dan 4 uur aansluitend. Alle werkzaamheden vinden plaats binnen Trompenburg Tuinen en Arboretum. De werkzaamheden zijn altijd met minimaal 2 volwassenen.   

Jij: 

  • Ondersteunt onze medewerker programmering & reserveringen bij de uitvoering van diverse activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden door het jaar heen.  
  • Denkt proactief mee over de invulling van activiteiten en vind het leuk om ideeën aan te dragen voor nieuwe kinderactiviteiten. 
  • Bent positief ingesteld, sociaal, oplossingsgericht en blijft rustig wanneer het druk is. 
  • Weet goed om te gaan met onze jonge bezoekers en hun familieleden en benadert hen op een passende manier. 
  • Bent op regelmatige basis een dagdeel beschikbaar. 
  • Hebt (enige) ervaring met het begeleiden van jeugd en het organiseren van activiteiten voor deze jonge doelgroep. 
  • Heb affiniteit met groen en natuur. 
  • Bent in bezit van een VOG.

Wat bieden wij jou?  

Om te starten uiteraard de mooiste locatie van Rotterdam, bijdragen aan het behoud van de Tuin van Rotterdam is motivatie voor alle vaste en vrijwillige medewerkers. 

Heb je interesse in natuur, tuin en biodiversiteit? Dan kan je naast je vrijwillige werkzaamheden ook veel leren van ons tuinteam of de rondleiders. 

Daarnaast bieden wij een super divers en gezellig team, gratis toegang tot de tuin met 1 introducee in je vrije tijd en 10% korting in de winkel. 

Uiteraard brengt de pandemie de nodige uitdagingen met zich mee waar we met al onze werkzaamheden rekening mee dienen te houden, maar we kijken graag naar alles wat wel kan. 

Reageren?  

Word jij heel enthousiast van deze vacature? Stuur dan jouw motivatie en CV naar educatie@trompenburg.nl t.a.v. Leonie Rosendaal.